Folklorni pripovedovalec Peter Jakelj-Smerinjekov - Štefan, Anja (Traditiones (Ljubljana), 1999)
Prispevek predstavlja pravljičarja Petra Jaklja - Smerinjekovega iz Kranjske Gora. Leta 1952 ga je odkril in njegove pripovedi zapisal Milko Matičetov
Keywords: folkloristi; ethnology; etnologija