Izhodišča za organizacijo Geodetske uprave Republike Slovenije - Stanonik, Bojan (Geodetski vestnik, 1996)
V članku so z modelom Rubikove kocke predstavljeni osnovni elementi organiziranosti ter njihova medsebojna soodvisnost. Če spremenimo en element organiziranosti, se spremenijo tudi vsi ostali. Med elementi organiziranosti sta dva, strategija in kultura, podrobneje obravnavana na primeru Geodetske uptave Republike Slovenije kot možno in prevečkrat zapostavljeno izhodišče bodočega organizacijskega razvoja. Predstavitev omenjenih elementov organiziranosti je izpeljana s poimočjo vodilnih principov in vrednot organizacije, poslanstva in vizije organizacije.
Keywords: Geodetska uprava Slovenije; geodezija; organizacija; vodenje