Tachinidae (Diptera) reared from clearwing moths (Lepidoptera: Sesiidae) in Slovenia - Predovnik, Željko (Acta entomologica slovenica (Ljubljana), 2007)
Navedeni so podatki o gostiteljih štirih vrst muh goseničark (Diptera: Tachinidae), ki so prvič ugotovljene v Sloveniji: Bithia demotica (Egger, 1861), B. glirina (Rondani, 1861), B. proletaria (Egger, 1860) in Leskia aurea(Fallén, 1820). Bembecia megillaeformis (Hübner, 1813) in Pyropteron (Pyropteron) chrysidiformis (Esper, 1782) ali Pyropteron (Synansphecia) triannuliformis (Freyer, 1845) sta prva znana gostitelja vrste Bithia proletaria. Sledeči gostitelji so novi podatki za ustrezne goseničarke: Bembecia ichneumoniformis (Denis & Schiffermüller, 1775) in Pyropteron (Synansphecia) affinis (Staudinger, 1856) za Bithia demotica; Synanthedon melliniformis (Laspeyres, 1801) in Synanthedon loranthi (Králíček, 1966) za Leskia aurea.
Keywords: Diptera; entomologija; favna; muhe goseničarke; parazitoidi; Slovenia; Slovenija