Obamacare on Twitter - Rico Méndez, Gina (Teorija in praksa, 2018)
Z razširitvijo internetnih komunikacij je razpravljanje preko spleta posta- la pomembna oblika politične participacije. Pričujoči prispevek proučuje spletne razprave o zdravstvu v Združenih državah Amerike na temelju analize tweetov o reformi Obamacare. Ta analiza omogoča izvedbo ocene stopnje polarizacije v družabnih medijih. Rezultati kažejo, da imajo zelo vplivne pravne ali fizične osebe v družabnih medijih pomembno sposobnost polarizirati javnost. Druga pomembna ugotovitev je, da ideologija deluje kot močan mehanizem uokvirjanja spletnih razprav, ki zmanjšuje veljavo javnopolitičnim argumentom v spletnih razpravah. In nazadnje to delo kaže, da se v družabnih medijih zlahka na eni strani promovirajo negativni sentimenti do "drugega" in na drugi potrjuje homogenost skupine v spletnih skupnosti.
Keywords: Družbeni mediji; Health care reform; Polarizacija; Polarization; Political participation; Politična participacija; Reforma zdravstvenega varstva; Social media