Kriminologija in družba - Pečar, Janez (Teorija in praksa, 1994)
O načrtni in zavestni kriminalni politiki na Slovenskem še ne moremo govoriti,čeprav se odklonskost na posameznih področjih politizira, toda predvsem zaradi omejevanja avtoritete države in njenih represivnih dejavnosti. Zaradi tega tudi za to znanje nastaja določena entropija, hkrati ko se po drugi strani lahko kriminologija vrednoti kot znanost na daljši rok.
Keywords: kriminologija; kriminalna politika; kriminaliteta