An outline of the Urnfield culture period in Slovenia - Teržan, Biba (Arheološki vestnik, 1999)
V članku so predstavljena spoznanja arheološke vede za obdobje pozne bronaste dobe na območju Slovenije. Avtorica obravnava zgodovino raziskovanj, problematiko okrog začetka kulture žarnih grobišč, poselitev in naselja, grobišča ter depoje in posamezne najdbe.
Keywords: archaeology; arheologija; grobišča; mlajša bronasta doba; naselbine; naseljevanje; Slovenia; Slovenija