Izobraževanje za solastništvo in rast podjetja - Klaneček, Alojz (Organizacija (Kranj), 2005)
Članek prikazuje vpliv solastništva zaposlenih na rast podjetja in v povezavi s tem odnos zaposlenih do dela v podjetju Primit d.o.o. Med zaposlenimi smo izvedeli polstrukturirani intervju, študijo primera.Namen in cilja raziskave je bil spoznati in poiskati teoretične in praktične elemente, ki opredeljujejorast podjetja, ter v okviru ugotovitev podati priporočila za prakso. Raziskavo med zaposlenimi smo izvedeli s pomočjo intervjujej, raziskovalno vprašanje se je glasilo: " Kakšen odnos do dela bi imeli, če bi bili solastniki podjetja?" Z analizo odgovorov smo obli
Keywords: corporation; podjetje; zaposleni; solastništvo; soupravljanje; razvoj