Goniagnathus guttulinervis (Kirschbaum, 1868) new to Turkey, with data on distribution of the genus in Antalya (Homoptera: Auchenorrhyncha: Cicadellidae) - Demir, Emine (Acta entomologica slovenica (Ljubljana), 2004)
Preiskali smo vrste rodu Goniagnathus Fieber, 1866, zbrane v letih 1999 - 2002 v Antaliji, jugozahodna Turčija. Ugotovili smo, da sta v tem območju razširjeni dve vrsti. To sta Goniagnathus brevis (Herrich-Schaeffer, 1835) in Goniagnathus guttulinervis (Kirschbaum, 1868). Podatek za slednjo je novost v favni družine Cicadellidae Turčije.
Keywords: Goniagnathus; insekti; Turčija; Turkey; zoogeografija