Parmova opereta Caričine amazonke - Frelih, Darja (Muzikološki zbornik, 2007)
Opereta Caričine amazonke Viktorja Parme so skladateljevo največkrat izvajano glasbeno-scensko delo. Najbolj odmevni sta bili krstna izvedba 1903 in predelana verzija iz leta 1937; pozornost zbuja tudi koncertna izvedba z novim libretom iz leta 2004.
Keywords: 20.st.; glasbena kritika; opereta; operetta; Parma, Viktor, 1858-1924; slovenska glasba