Prislovi v sinonimnem slovarju - Ahlin, Martin (Jezik in slovstvo, 2005)
Slovarski prikaz prislovov v sinonimnenm slovarju zastavlja slovenskemu slovaropisju nekatera doslej neobravnavana vprašanja. V obstoječih slovarjih namreč zlasti izpridevniški prislovi večinoma niso pomensko samostojno opisane slovarske enote, pač pa so navadno prikazani kot podistočnice pri besedotvornopodstavnem pridevniku in s sklicevanjem na pridevniško pomenskost.Pri ugotavljanju in opisovanju sinonimnih razmerij se kaže potreba po samostojnem pomenskem opisu, ki upošteva prislovno kategorialnost. Sestavek predstavlja nekaj primerov reševanja vprašanj s tega področja, in sicer v obliki soočenja doslejšnjih leksikoloških spoznanj o slovenskih prislovih z zahtevami, ki jih vključuje obdelava prislovne sinonimije v sinonimnem slovarju.
Keywords: Slovene; slovenščina; sinonimi; leksikografija; lexicography; prislov; slovarji; sinonimni slovarji