Vilayati Bollywood - Dudrah, Rajinder Kumar (Javnost (Ljubljana), 2002)
Članek predstavlja zgodovino vzpona, padca in ponovnega vzpona "bollywodskega"obiskovanja kina kot kulturne in prostočasne dejavnosti med južnoazijskimi britanskimi državljani v Birminghamu na temelju teoretskega proučevanja črnskih britanskih diaspor ter s povezovanjem analize besedil in kvalitiativnih intervjujev. Članek ugotavlja, da je lokalizirani prostor azijskega filma, v katerem se gledajo azijski filmi, koristen za razumevanje pomena filmov kot besedil in angažiranja diasporičnih britanskih južnoazijskih identitet in geografij. Obiskovanje bollywoodskih filmov v Birminghamu in drugih britanskih mestih krepi idejo diasporične pripadnosti in preoblikovanje britanskega povojnega mestnega življenja, ki je omogočilo oblikovanje britanske črnske javnosti. "Bollywood" je ime za filmsko produkcijo iz Mumbaja (nekdaj Bombay), ki dosega okrog dvesto filmov letno, ter njihovo distribucijo, podnanslavljanje in gledanje po vsem svetu.
Keywords: Velika Britanija; Birmingham; Indijci; etnične skupine; identiteta; etnična identiteta; kulturna identiteta; množična kultura; indijski film; kinematografija