A new species of Osmia from Iran (Hymenoptera: Megachilidae) - Engel, Michael S. (Acta entomologica slovenica (Ljubljana), 2006)
Nova vrsta rodu Osmia, podrodu Helicosmia, je opisana in prikazana na osnovi samca in samice, ujetih blizu mesta Karaj v Iranu. Vrsto Osmia (Helicosmia) mediana sp. n. imamo lahko na prvi pogled za vrsto O. (H.) indigotea Morawitz in v drugih pogledih za O. (H.) adae Bingham. Nova vrsta je opisana in razločena od drugih vrst podrodu Helicosmia.
Keywords: entomologija; favna; Iran; kožokrilci