Kako nastane knjiga - pouk v četrtem razredu o nastanku in zgradbi knjige - Škrlj, Gregor (Šolska knjižnica, 2014)
Namen članka je predstaviti pouk o nastanku knjige, njeni zgradbi, sestavnih delih in načinih motiviranja učencev za klasično tiskano knjigo kot avtorsko delo oziroma izdelek z vsebino. Članek opisuje predstavitev, kako se učenci srečajo z različnimi opredelitvami knjige in razlago o sodelujočih strokovnjakih pri procesu nastanka knjige. S slikovnim gradivom je prikazano izdelovanje različnih knjig spretnih rok učencev pri pouku.
Keywords: izdelava; knjige; metodika; osnovne šole; pouk; učne metode; založništvo