Razvoj podeželske skupnosti - Šmarje - Mušič, Barbara (Urbani izziv, 2005)
Projekt se je razvil iz lokalne pobude za revitalizacijo dela koprskega podeželskega zaledja v slovenski Istri. Krajevna želja se je preoblikovala v strokovne podlage za nastajajoče formalne prostorske planske dokumente Mestne občine Koper. Hkrati je bilo preskušanih več metod sodelovanja z javnostjo oziroma lokalnimi prebivalci.
Keywords: podeželje; prenova; revitalizacija; rural area; Šmarje pri Kopru; urbanistična ureditev