Trije Kafkovski romaneskni svetovi - Kepic Mohar, Alenka (Jezik in slovstvo, 2000)
Primerjava treh sodobnih slovenskih romanov Galjot Draga Jančarja, Raza Ferija Lainščka in Stari pil Vlada Žabota s Kafkovima romanoma Proces (1925) in Grad (1926) ter novelo Preobrazba (1916) kaže zanimive vzporednice in hkrati odmike, ki v junakih slovenskih romanov potrjujejo stalnice slovenskega romana.
Keywords: Jančar, Drago, 1948-; Lainšček, Feri, 1959-; Žabot, Vlado, 1958-; Kafka, Franz, 1883-1924; Slovene literature; slovenska književnost; German-language literature; nemška književnost; literarne študije; primerjalna književnost; comparative literature