Leonardo da Vinci (1452-1519) - ob petstoletnici njegove smrti - Kovič, Jurij (Obzornik za matematiko in fiziko, 2019)
Leonardo da Vinci je zapisan v zgodovino kot znanstvenik, izumitelj in umetnik. Tudi petsto let po njegovi smrti znanstveno-raziskovalno zanimanje za njegovo ustvarjalnost samo še narašča. V članku pregledamo in ovrednotimo predvsem njegove dosežke povezane z matematiko in še posebej geometrijo.
Keywords: Leonardo da Vinci; matematika; renesansa; zgodovina matematike