Kriza nemškega družbenoekonomskega sistema in nevarnosti za Slovenijo - Gramc, Boris (IB revija (Ljubljana), 2006)
Nemško gospodarstvo je trenutno v precej slabem stanju. Tega ne ugotavljajo samo mednarodni opazovalci, temveč opozarja na teževa gospodarskega, socialnega in političnega sistema tudi velik del nemškega prebivalstva, politikov in podjetniške sredine. Nemške strukturne težave se vrtijo predvsem okoli ekonomske stagflacije, naraščajoče brezposelnosti, visokih proračunskih primanjkljajev in javnega dolga.
Keywords: družbenoekonomski sistemi; Nemčija; razvojna politika; reforme; Slovenija; strukturne težave