Poglavje iz zgodovine Ljubljanskega zvona: urednik Anton Ocvirk - Smolej, Tone (Slavistična revija, 2006)
Avtor se v pričujočem članku ukvarja z obdobjem (konec leta 1933-februar 1935), ko je ugledno revijo Ljubljanski zvon urejal Anton Ocvirk. Njegovo urednikovanje skuša rekonstruirati z doslej večinoma neznanim pisemskim gradivom.
Keywords: editorship; Ljubljanski zvon; Ocvirk, Anton; Slovene literary magazins; slovenske literarne revije; uredniki