"Emplaced" tradition - Hrobat Virloget, Katja (Traditiones (Ljubljana), 2012)
Od izgona "ljudskega" iz akademskega diskurza se zdi raziskovanja ljudskega izročila za današnjega etnologa nekako neprimerno. Vendar, v pokrajino so vtisnjeni kolektivni spomin in pomen, ki ga ji daje tradicija. V tradiciji v kraju je mogoče zaznati kontinuiteto, ki vsebuje spremembe. Namen članka je pokazati nove razsežnosti raziskovanja in pomenov, če tradicijo raziskujemo iz prostorsko-krajevnega vidika.
Keywords: ethnology; etnologija; ljudsko izročilo; ljudska kultura; karst; Kras