Die Gruppe des Stenus (Hemistenus) hopffgarteni Eppelsheim, 1879 (Coleoptera: Staphylinidae) - Puthz, Volker (Acta entomologica slovenica (Ljubljana), 2003)
Preučena je skupina vrste Stenus (Hemistenus) hopffgarteni Eppelsheim, s posebno pozornostjo do S. hopffgarteni-kompleksa. Opisani sta dve novi vrsti z Balkana: S. apfelbecki sp. n. iz Hrvaske, Bosne in Hercegovine, Črne gore in Makedonije, in S. pentheri sp. n. iz Bosne in Hercegovina in Srbije. S. likovskyi Hromádka, 1979, je sinonimizirana z vrsto S. hopffgarteni Eppelsheim, 1879. Opisane so genitalije, podani so podatki o razširjenosti, vključno s prvim podatkom te skupine iz Grčije.
Keywords: Coleoptera; entomologija; hrošči; taksonomija