Ustvarjalno poučevanje košarke z vajami v obliki kroga - Beranič, Lovro (Šport (Ljubljana), 2010)
Poučevanje mladih igralcev in igralk naj bo ustvarjalno za trenerja in motivirajoče za košarkarje. Vaje v prostoru v obliki kroga so primerna oblika poučevanja košarkarske tehnike in taktike pri mladih igralcih, saj v olajšanih okoliščinah izvajanja in ob velikem številu ponovitev elementov tehnike in taktike omogočajo dober ritem, pravočasnost in natančnost izvedbe. To organizacijsko obliko vadbe posredujemo vzporedno s posredovanjem igre 1 : 1 do 5 : 5. Vadba omogoča, da je sodelovanje med igralci kakovostnejše, saj izboljšujemo verbalno in neverbalno komunikacijo med njimi. Mlajši lahko tako hitreje osvajajo košarkarsko znanje, se hitreje prilagodijo igri soigralcev, kar omogoča razmeroma hitro uigranost moštva.
Keywords: košarka; metodika; šport; taktika; tehnika; vadba