Izročilo latinskega slovničarstva pred prvo slovensko slovnico Adama Bohoriča kot (ne)posredni vir zanjo - Ahačič, Kozma (Keria (Ljubljana), 2006)
Prispevek opisuje možne neposredne in posredne vire prve slovnice slovensekga jezika, ki jo je leta 1584 napisal Adam Bohorič. natančneje določi neposredne vire (Melanchthon, Donat) in opiše možne posredne vire, pri čemer se omeji na latinske humanistične slovnice (Valla, Perotti, Perger, Sulpicij, Nebrija, Manutius, Despauterius, Linacre, Alvarus, Scaliger, Ramus)
Keywords: 16.st.; Bohorič, Adam, ok. 1520-1598; grammar; latinske slovnice; Slovene; slovenščina; slovnica