Dr. Franc Pediček - naš učitelj - Krevsel, Viktor (Šport (Ljubljana), 2013)
Zgodovina Fakultete za šport v Ljubljani ima iz časa svojega nastajanja bleščeče strani in tudi sive lise. Ena takih sivih lis je obdobje, ko je na takratnem Inštitutu za telesno vzgojo (ITV) kot profesor psihologije in pedagogike sodeloval ter aktivno deloval profesor Franc Pediček. Leta 1955 sem se vpisal na takratni Inštitut. Študentom so ob vpisu zagotovili, da bo v času njihovega šolanja inštitut postal visokošolska ustanova. Indeks Inštituta za telesno vzgojo dokazuje, da je prof. Pediček predaval v prvem semestru dve uri psihologije na teden, v drugem semestru pa še dve uri pedagogike.
Keywords: Fakulteta za šport; pedagogi; pedagogika; pedagogy; Pediček, Franc, 1922-2008; sport; šport; športna vzgoja; telesna kultura; telesna vzgoja