L'horreur du moraliste politique - Riha, Rado (Filozofski vestnik, 1995)
Moralizirajočo politiko je mogoče, sledeč Kantu, opisati kot politiko, ki hoče veljati univerzalno, vendar pa ne upošteva dejstva, da je konstitutivni moment univerzalistične politične izjave tudi singularno mesto njenega izjavljanja. Zato zgreši univerzalnost in realizira le partikularni interes. Nasprotno pa temelji moralna politika prav na artikulaciji singularnega mesta izjavljanja
Keywords: ethics; etika; filozofija; filozofija politike; Kant, Immanuel; moral politics; morala; morality; moralizational politics; philosophy; politics; politika