The Tipulidae (Diptera) of Slovenia, Croatia, Bosnia and Herzegovina, Serbia, Monte Negro, and Macedonia - Simova-Tošić, Duška (Acta entomologica slovenica (Ljubljana), 2003)
Naštetih je 155 vrst družine Tipulidae (Diptera), znanih iz držav, ki so v bližnji preteklosti sestavljale Jugoslavijo. Pet vrst je novih za to območje: Nephrotoma appendiculata pertenua Oosterbroek, Tipula (Pt.) cinereicosta Lundstrom, T. (S.) boreosignata Tjeder, T. (S.) cheethami Edwards in T. (T.) italica italica Lackschewitz. Število taksonov po državah je: Slovenija 82, Hrvaška 86, Bosna in Hercegovina 75, Srbija 92, Črna gora 75 in Makedonija 97.11 vrst, ki po sedanjem poznavanju ne živijo na območju, je izločenih s seznama.
Keywords: Bosna in Hercegovina; Bosnia and Herzegovina; Croatia; Črna gora; dvokrilci; entomologija; Hrvaška; Makedonija; Republic of Macedonia; Serbia; Slovenia; Slovenija; Srbija