Pesniška pleosemija - Snoj, Vid (Primerjalna književnost, 2016)
Razprava razločuje večpomenskost pesniške govorice od mnogopomenskosti vsakdanje. Kaj je pesniška večpomenskost, v kateri mnoštvo pomenov ni speljivo na en sam pomen kakor v vsakdanji govorici, razkriva ob zgledu kratke Rilkejeve pesmi.
Keywords: Rilke, Rainer Maria, 1875-1926; poezija; pesniški jezik; pesniška govorica; vsakdanja govorica; dvoumnost; mnogopomenskost; večpomenskost