Ukrepi finančnega prestrukturiranja - Plavšak, Nina (Podjetje in delo, 2014)
Ukrep finančnega prestrukturiranja je vsak ukrep, katerega izvedba v skladu s pravili poslovnofinančne stroke omogoča odpravo vzrokov dolžnikove insolventnosti in zagotavlja, da dolžnik znova postane kratkoročno in dolgoročno plačilno sposoben. Prispevek analizira posamezne vrste ukrepov prestrukturiranja terjatev (obligacijskega prestrukturiranja in prestrukturiranja s konverzijo terjatev v delnice), ki se lahko izvedejo v postopku prisilne poravnave.
Keywords: delnice; dolgovi; insolventnost; likvidnost; podjetja; prestrukturiranje; prisilna poravnava; terjatve