Is gender relevant in management? - Parida, Rashmi Ranjan (Teorija in praksa, 2018)
Management je danes že dodobra uveljavljen kot disciplina in praksa. Prav tako je bilo v socioloških raziskavah po vsem svetu že veliko pozornosti posvečene spolu in študijam spola. Pričujoča raziskava je poskus, da bi management in spol pripeljali skupaj in ugotovili, ali je spol v kakšnem smislu pomemben za management ali ni. Raziskava je potekala v dveh fazah s kvalitativno in kvantitativno metodologijo med aktivnimi in bodočimi managerji (študenti MBA). Rezultati obeh faz raziskave dokazujejo, da je spol v managementu dejansko zelo pomemben. Ugotovili smo tudi, v katerem ključnem vidiku managementa ima spol precejšen vpliv.
Keywords: Career development; Employment; Gender; Management; Poklicni razvoj; Spol; Upravljanje; Zaposlovanje