Nekateri pojavi plesnega folklorizma v Beli krajini do 2. svetovne vojne - Kunej, Rebeka (Traditiones (Ljubljana), 2004)
Na nastanek in razvoj plesnega folklorizma v Beli krajini so odločilno vplivale različne prireditve, na katerih so domačini predstavljali svoje plesno izročilo. Avtorica v prispevku analizira nekatere izmed teh prireditev do 2. svetovne vojne, ki so pomembno sooblikovale uprizoritev ljudskega plesa
Keywords: etnomuzikologija; ljudski plesi; Bela krajina; White Carniola; Slovenia; Slovenija