Gospodarske javne službe v občini - Prodan, Irena (Podjetje in delo, 2015)
Zakon o gospodarskih javnih službah (ZGJS) opredeljuje način in oblike izvajanja gospodarskih javnih služb in v 1. členu določa, da so gospodarske javne službe namenjene zagotavljanju materialnih javnih dobrin, katerih trajno in nemoteno proizvajanje v javnem interesu zagotavlja Republika Slovenija oziroma občina ali druga lokalna skupnost zaradi zadovoljevanja javnih potreb, kadar in kolikor jih ni mogoče zagotavljati na trgu.
Keywords: gospodarske dejavnosti; gospodarske javne službe; občine