New cicada species of the genus Guyalna (Hemiptera: Cicadidae) from Brazil - Gogala, Matija (Acta entomologica slovenica (Ljubljana), 2015)
Dva izmed avtorjev (MG in KŠ) sva se udeležila Mednarodnega bioakustičnega kongresa (XXIV. IBAC) v Pirenópolisu, Brazilija. Takrat sva posnela napeve in tudi ujela majhne škržade, ki pripadajo rodu Guyalna (Cicadidae, Fidicinini). Po primerjavi z drugimi vrstami tega rodu se je pokazalo, da sva našla novo vrsto, ki jo v članku opisujemo in imenujemo Guyalna nadae sp. nova.
Keywords: acoustics; akustika; Cicadidae; Guyalna; Hemiptera; Neotropics; neotropska vrsta; new species; nove vrste; škržadi