Guanchia brignolii Vigna Taglianti, 1974 in Turkey (Dermaptera: Forficulidae) - Kočárek, Petr (Acta entomologica slovenica (Ljubljana), 2007)
Prvič je dokazana prisotnost strigalice vrste Guanchia brignolii Vigna Taglianti, 1974, v Turčiji. Prikazane in pojasnjene so morfološke razlike med G. brignolii in zelo podobno vrsto G. pubescens (Géné, 1837).
Keywords: entomologija; favna; strigalice; Turčija; Turkey