Obveznosti letalskega prevoznika ob kršitvah pri prevozu potnikov - Kranjc, Vesna (Podjetje in delo, 2015)
Avtorica obravnava obveznosti letalskega prevoznika do potnikov, kot so urejene v pravilih EU, v Uredbi 261/2004. Pravice potnikov so določene glede na to, ali gre za odpoved leta, zamudo leta ali zavrnitev vkrcanja. Ureditev odpira številna vprašanja. Prispevek se podrobneje ukvarja z razlikovanjem med posameznimi kršitvami pogodbe o prevozu potnikov, pravili o odškodnini in obstojem izrednih okoliščin.
Keywords: European Union; Evropska unija; letalski promet; mednarodno letalsko pravo; potniki; transportno pravo