Medicinske sestre v očeh študentov zdravstvene nege - Pahor, Majda (Obzornik zdravstvene nege, 2002)
Podobo določene poklicne skupine je mogoče izrisati tudi tako, da ugotavljamo,kako njene pripadnice izgledajo v očeh drugih. Avtorica v tem članku ugotavlja, kako študenti tretjega letnika rednega študija zdravstvene nege na Visoki šoli za zdravstvo Univerze v Ljubljani odgovarjajo na vprašanje, kdo so medicinske sestre v Sloveniji. Podatki so bili zbrani s pisnimi odgovori. Odgovorilo je 68 študentk in študentov. Besedila odgovorov so bila analizirana s kvalitativno tematsko analizo vsebine. Ugotovitve kažejona "dvojnost" slovenskih medicinskih sester, kot jih vidijo študenti zdravstvene nege, tudi v zvezi z glavno značilnostjo medicinskih sester, "pomoč ljudem".
Keywords: education; izobraževanje; medicinske sestre; zdravstvena nega