S stvarmi do ljudi - Jurančič Šribar, Luna (Etnolog. Nova vrsta (Ljubljana), 2010)
Prispevek govori o alternativnih oblikah opolnomočenja ljudi z izkušnjo brezdomstva z vzpostavljanjem enakovrednih odnosov menjave med njimi in siršo družbo. Nastal je na podlagi terenskega dela med brezdomnimi v društvu Kralji ulice oziroma v okviru skupnega socialno-okoljevarstvenega projekta, usmerjenega k vzpostavljanju lokalne skupnosti, ki ne bo temeljila na prevladujočih tržno-ekonomskih odnosih.
Keywords: Slovenci; Slovenes; brezdomstvo; brezdomci; association; društva; Kralji ulice; družbena izključenost