Koliko je Slovencev v Avstriji? - Zupančič, Jernej (Razprave in gradivo - Inštitut za narodnostna vprašanja (1990), 1997)
Prispevek obravnava vprašanje številčnosti Slovencev v Avstriji, ne le pripadnikov manjšine na območjih njihove avtohtone poselitve, temveč na celotnem državnem ozemlju. Pri tem loči tri poglavitne skupine: pripadnike manjšine, izseljence in zdomce. Ker je analiza oprta predvsem na rezultate popisa leta 1991, lahko loči le osebe s slovenskim občevalnim jezikom z avstrijskim državljanstvom in osebe brez avstrijskega državljanstva. Slednji so večinoma zdomci.
Keywords: Avstrija; koroški Slovenci; narodne manjšine; zamejski Slovenci