Still not there where the people are - Andrijašević, Ivana (Teorija in praksa, 2017)
V članku raziskujem uporabo Facebooka v lokalnih občinskih upravah na Hrvaškem, pri čemer se osredotočam na dva vidika: dejavnost občinskih uprav in udejstvovanje državljanov. Podatki za vseh 428 občin v državi so bili zbrani in analizirani med 1. oktobrom in 30. novembrom 2016. Ključni rezultati kažejo, da: (1) občinske uprave precej skromno uporabljajo Facebook, saj ima le 153 (35,75%) hrvaških občinskih uprav Facebook stran; (2) je njihova dejavnost na Facebooku nizka: v opazovanem obdobju so vse občinske uprave skupaj objavile v povprečju 0,39 (SD = 0,42) objav na delovni dan, to je 2 objavi na teden; (3) je udejstvovanje državljanov na splošno nizko: povprečna vrednost priljubljenosti je pomembno višja od vrednosti zavezanosti in razširjanja, kar kaže na to, da je najbolj priljubljen način interakcije državljanov na Facebooku všečkanje. Te ugotovitve kažejo, da bi si morale hrvaške občinske uprave bolj prizadevati za to, da bi sprejele današnja nova komunikacijska orodja in stopile v digitalno areno, zato da bi bile prisotne tam, kjer so ljudje.
Keywords: družbena omrežja; Družbeni mediji; Facebook; Local self-government; Lokalna samouprava; lokalna uprava; Social media