Izdelava kompozita SiC/Al-Fe po postopku hitrega strjevanja - Bizjak, Milan (Kovine zlitine tehnologije, 1996)
Kompozitni material, ki je sestavljen iz matice Al-Fe in delcev SiC, smo izdelali po postopku "Compocasting". Kompozit smo ulivali v tanke trakove po postopku hitrega strjevanja na vrtečem se kolutu, ki omogoča velike hitrosti strjevanja. Med "compocast" in hitro strjenim kompozitom so opazne mikrostrukturne razlike. Prispevek opisuje pripravo kompozita in nekatere rezultate.
Keywords: kompoziti; izdelava