Terminologija odnosov z javnostmi - Kalin Golob, Monika (Teorija in praksa, 2008)
Z razvojem strokovnih spoznanj se širijo in preurejajo tudi poimenovanja zanje. Prispevek prinaša jezikoslovno obravnavo zgledov iz terminologije odnosov z javnostmi z dveh vidikov: (a) z vidika uresničevanja terminoloških načel in (b) z vidika interpretacije podatkov, ki jih o terminih prinašajo besedila (korpus KoRP), v katerih se pojavljajo. Tako prvo kot drugo je del sprotnega sodelovanja s strokovnjaki za odnose z javnostmi, kot tudi priprav na izdajo slovarja slovenskega izrazja odnosov z javnostmi.
Keywords: Odnosi z javnostmi; Public relations; Terminologija; Terminology; Jezikoslovje; Linguistics; Corpus linguistics; korpusno jezikoslovje