La alienación y la explotación en los personajes de la novela espanola de postguerra - Álamo Felices, Francisco (Verba hispanica, 2010)
Članek predstavi obravnavanje lika osebe s tematskega in tehničnega vidika, kakršno se je razvilo v španskem romanu 50-ih in 60-ih let 20. stoletja, torej v realističnem in družbenem romanu, ki se je izoblikoval kot estetsko-politična alternativa tedaj vladajočim smernicam frankistične diktature.
Keywords: Spanish literature; španska književnost; 20.st.; novel; roman