(Be)longing media - Echchaibi, Nabil (Javnost (Ljubljana), 2002)
Članek nadaljuje tradicijo raziskovanja, ki je usmerjeno v vpliv gledanja televizije in uporabe drugih medijev na kulturne usmeritve in lojalnost migrantskih skupin. Ker so diaspore po definiciji vnovič zamišljene skupnosti,je njihovo preživetje odvisno od njihove sposobnosti, da zagotovijo prostor za konfliktne izjave o pripadnosti, in volje, da pomirijo razlike, prav mediji pa zagotavljajo tako vrsto multiplih pripovedi. Članek proučuje radio kot tisti del diasporičnih medijev, ki je za večino manjšin najdosegljivejši. Posebej obravnava javni radio MultiKulti, ki oddaja za Nemce in etnične manjšine v Berlinu, ter zasebni radio BeurFM, katerega program je namenjen samo severnim Afričanom v Parizu in okoliških mestih. Avtor vidi v radijskih programih priložnost ne samo za kulturno preživetje, ampak tudi za kulturno obnovo ter v nemškem primeru za promocijo sporazumevanja med različnimi priseljenskimi skupinami in večinskim nemškim prebivalstvom.
Keywords: etnične skupine; radio; manjšine; kulturna identiteta; etnična identiteta; množična kultura; množični mediji; mass media; radijske postaje