"Die Dinge stets sich selbst folgen lassen" - Reissig, Elfride (Muzikološki zbornik, 2014)
"Glasba ne more obstajati brez zvoka, zvok lahko obstaja brez glasbe, zato je zvok pomembnejši od glasbe." Šifra, s katero je Giacinto Scelsi orisal kozmos zvoka v enem samem tonu, odpira z improvizacijo ustvarjalnosti nov prostor onkraj območja moči in nadzora. Zvok sam s tem postane misterij.
Keywords: improvizacija; italijanski skladatelji; percepcija; Scelsi, Giacinto, 1905-1988; vzhodna filozofija; zvok