The music of Uroš Krek - O'Loughlin, Niall (Muzikološki zbornik, 2008)
Avtor opredeli stil Uroša Kreka, katerega glasba slovi po svoji visoki kakovosti in čustveni vsebini. Pri tem so upoštevana osnovna stilna obdobja, neoklasicizem, vpliv ljudske glasbe, melodične celice ter kombinacije vseh treh, pri čemer ugotavlja, da med le-temi ne obstaja jasno začrtana meja.
Keywords: folk music; Krek, Uroš, 1922-2008; ljudska glasba; melodične celice; neoklasicizem