From researched to centrestage - Newsome, Jennifer K. (Muzikološki zbornik, 2008)
Aplikativno raziskovanje je ključna pot glasbenih raziskovalcev, da odgovorijo na raziskovalne naloge, ki se tičejo aboriginskih ljudstev ter otočanov ožine Torres. Rast Centra za aboriginske študije (CASM) kaže, da je aplikativno raziskovanje učinkovit odgovor na samoodločanje in samopredstavitev domorodskih ljudstev.
Keywords: Aborigini; Australia; Avstralija; etnomuzikologija; glasba; music