Arhitova krivulja - Razpet, Marko (Obzornik za matematiko in fiziko, 2015)
V prispevku je predstavljena Arhitova krivulja. Navadno jo omenjamo v zvezi z antičnim problemom podvojitve kocke. Nastane kot presek rogatega torusa in krožnega valja, ki se torusa dotika v dveh točkah.
Keywords: matematika; mathematics; krivulje