Kiberseks in pornografija na internetu - Trček, Franc (Teorija in praksa, 2000)
V prispevku avtorja na osnovi bloka vprašanj iz WWW razsikave Raba interneta v Sloveniji '98, ki se nanašajo na erotiko in pornografijo v kibernetskem prostoru, analizirata odnos slovenskih uporabnikov interneta do tega področja družbenega delovanja v kibernetskem prostoru. V analizi se osredotočata na definicijo pornografije s strani uporabnikov interneta, na stališča uporabnikov do družbeno patoloških pornografskih vsebin in na stališča uporabnikov interneta glede cenzure oziroma regulacije teh vsebin.
Keywords: Internet; Pornography; Sexuality; Pornografija; Spolnost; Virtual reality; sexual intercourse; Virtualna resničnost; informacijska tehnologija; information technology; navidezna resničnost; kiberseks; ankete