Izdelava učil za športno vzgojo s pomočjo informacijsko-komunikacijske tehnologije - Majerič, Matej (Šport (Ljubljana), 2019)
Namen prispevka je bil predstaviti preprostost izdelave didaktičnih pripomočkov za športno vzgojo z informacijsko komunikacijskimi tehnologijami. Pripomočki so nosilci učne vsebine, s katerimi učitelj bolj ponazori vsebino in tako izboljša kakovost poučevanja. Lahko pa jih uporablja tudi za utrjevanje znanja ter preverjanje in ocenjevanje. Ugotovili smo, da so pri športni vzgoji najbolj uporabni didaktični plakati, video posnetki, vprašalniki in kvizi, zato smo z najbolj dostopnimi računalniškimi programi predstavili preproste korake za njihovo izdelavo.
Keywords: competences; didactic means; ICT; informacijsko-komunikacijska tehnologija; izdelava; kompetence; kvizi; physical education; plakati; poster; production; questionnaire; quiz; sport; šport; športna vzgoja; učila; video; vprašalniki