Eshatološki mir v Vergilijevi četrti eklogi in Hölderlinovi "Slovesnosti miru" - Snoj, Vid (Primerjalna književnost, 2015)
Razprava prinaša primerjavo dveh vélikih pesnitev evropske literature o miru. Predstavi zgodovinske okoliščine njunega nastanka, vendar se odvrne od poskusov historične identifikacije njunih osrednjih likov, božanskega dečka in Kneza slavja, ter osredini na njuno eshatopoezo, pesnjenje tistega poslednjega ob koncu časa, česar krona je mir.
Keywords: Vergilius Maro, Publius, 70-19 pr.n.š.; Hölderlin, Friedrich, 1770-1843; književnost in religija; latinska poezija; nemška poezija; eshatologija; mir