Skvotiranje in direktna skrb za urbani prostor - Abram, Sandi (Traditiones (Ljubljana), 2023)
Prispevek se ukvarja z vprašanjem, kako skvoterska skupnosti razume in uresničuje direktno skrb za urbani prostor v razmerah gentrifikacije in elitizacije mesta. Na primeru Participativne ljubljanske avtonomne cone (PLAC), zaskvotiranega ozemlja nekdanje delavske menze, besedilo tematizira uprostor-jenje skrbi v krajini, skozi krajino in za kra-jino kot izkušnje solidarnosti in odnosov v vsakdanjem materialnem življenju ljudi in neljudi, ki zajema relacijske, prostorske in politične razsežnosti skrbi.
Keywords: aktivizem; autonomous spaces; avtonomne cone; avtonomni prostori; care; direct care; direct care work; direktno skrbstveno delo; Ljubljana; Participativna ljubljanska avtonomna cona (PLAC); Participatory Ljubljana Autonomous Zone (PLAC); skrb; skvoti; skvotiranje; Slovenia; Slovenija; squatting; urban space; urbani prostor; vzdrževalna dela; zapuščeni objekti; zasedba