Ljudski sposojenki âkovnik in môžer - Ludvik, Dušan (Traditiones (Ljubljana), 1999)
Sposojenke niso le predmet filoloških in lingvističnih raziskav, ampak tudi kulturnozgodovinski pojav. Lahko imajo enako obliko kakor v prevzetem jeziku ali pa se fonološko in oblikovno prilagajajo. V svojem prispevku se avtor ustavlja ob dveh dolenjskih ljudskih sposojenkah âkovnik (majhen top) in môžer (možnar)
Keywords: jezikoslovje; linguistics; Slovene; slovenščina; izposojenke; etimologija; etymology